Salam!..=)
Semalam teringin nak makan spegetti. Hihi. Tapi still xleh lawan spegetti farah yang pelbagai jenis tu..huhu..anyway, untuk beginner, boleh lah rasanya..=)
Bahan-bahannya:
200gm minced meat
2 biji bawang besar
2 biji tomato
5-6 sudu sos pasta(anything will do)
3-4 sudu tomato puree
1 sudu oregano
1/2 sudu ground black papper
garam dan gula secukup rasa
air secukupnya
-bawang dan tomato dipotong dadu
-tumis bawang sampai garing. Masukkan daging, goreng sampai masak
-masukkan semua sos,gaul sebati
-masukkan oregano,black papper, garam dan gula.
Siap!..mudah bukan.
p/s: Saya tak suka makan direct sos pasta tu sebab rasanya yang terlampau masam dan kurang ikut lidah saya. Sebab tu setiap kali buat spegetti saya akan tumis ikut citarasa..hihi..
-Tambah air ikut kepekatan. Approx 1/2 cawan air.
Jalan-jalan cari makan..^_^
About Me
- Ummu Thana'
- Irbid, Jordan
- Bismillahirrahmanirrahim. I am a 24 year old Dentist,married to a lovely husband and now a full time housewife for approx. one year before I start working. Blog ini direka khas untuk saya berkongsi resipi-resipi yang diambil dari laman-laman masakan dari dalam dan luar negara,diubahsuai sedikit supaya mudah untuk dibuat.Cooking make easy.^_^.Hobi mengisi masa lapang.
Let's Talk Food
Followers
Powered by Blogger.
05:41
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
mkn direct sos pasta? cmne tu?
ada..saeah tak tumis pun..dia makan panaskan sos pasta tu je..tuang terus atas spegetti. Sebenarnya kan makan macam tu..haha
Post a Comment