Bismillah.
Ini juadah berbuka semalam. Kuih favourite hubby. satu pinggan dia seorang je makan.=)
INTI KELAPA
bahan-bahannya:
1 1/2 cawan kelapa parut(saya guna kelapa kering,rendam dalam air dan toskan)
1/2 cawan gula perang
1/2 cawan gula halus/castor sugar
1/2 cawan air
-masak gula dan air sampai gula larut
-masukkan kelapa dan gaul lagi sehingga kering dan sebati
-kalau nak tambah wangi,boleh letak daun pandan
KULIT KETAYAP
bahan-bahannya:
1 1/4 cawan tepung
1 biji telur
2 sudu gula
1 sudu teh esen vanilla
1/2 cawan susu
3/4 cawan air
1 sudu teh pewarna hijau
-gaul sebati semua bahan dan tapiskan untuk dapat campuran yang cantik.
Selamat mencuba!..^_^
Jalan-jalan cari makan..^_^
About Me
- Ummu Thana'
- Irbid, Jordan
- Bismillahirrahmanirrahim. I am a 24 year old Dentist,married to a lovely husband and now a full time housewife for approx. one year before I start working. Blog ini direka khas untuk saya berkongsi resipi-resipi yang diambil dari laman-laman masakan dari dalam dan luar negara,diubahsuai sedikit supaya mudah untuk dibuat.Cooking make easy.^_^.Hobi mengisi masa lapang.
Let's Talk Food
Followers
Powered by Blogger.
02:38
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment