Pada hari kejadian, gas dah habis dirumah. Lepas fikir, kena buat sesuatu yang boleh dibakar. Since dah lama tak makan ayam percik, saya pun buatlah. Simple je sebab barang terhad. Alhamdulillah, sedap!..=)
bahan-bahannya:
ayam 3-4 ketul sederhana besar
200ml santan
1/2 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1/2 inci halia
1 batang serai
1/2 sudu serbuk kunyit
1 sudu tepung beras
3/4 tangkai cili kering
-Saya blend semua bahan untuk kuah kecuali santan
-Perap dalam setengah jam ke satu jam
-Masukkan santan dan ayam, gaul sebati. Bakar pada suhu 160 degree celcius selama 40-50 minit sampai terbakar sikit atasnya
makan dengan nasi panas masa berbuka..=)
Jalan-jalan cari makan..^_^
About Me
- Ummu Thana'
- Irbid, Jordan
- Bismillahirrahmanirrahim. I am a 24 year old Dentist,married to a lovely husband and now a full time housewife for approx. one year before I start working. Blog ini direka khas untuk saya berkongsi resipi-resipi yang diambil dari laman-laman masakan dari dalam dan luar negara,diubahsuai sedikit supaya mudah untuk dibuat.Cooking make easy.^_^.Hobi mengisi masa lapang.
Let's Talk Food
Followers
Powered by Blogger.
01:34
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment