Ini pun saya buat semalam. Tapi disebabkan hubby dah ada kuih ketayap dia, karipap ni kurang laku. hihi. =)
Intinya bolehlah diletak apa sahaja ikut suka. Cuma nak kongsi kat sini cara buat kulit karipap yang rangup dan sedap.^_^
bahan-bahan:
275gm tepung
1/4 sudu garam
50gm butter
1 biji telur
125ml air sejuk
-cairkan butter
-gaul tepung,garam dan telur sehingga jadi seperti serbuk roti
-masukkan butter dan gaul sebati sampai jadi crumble
-campurkan air sejuk sedikit demi sedikit,uli sampai adunan tak melekat ditangan
-goreng api kecil sehingga warna bertukar sedikit keperangan.=)
InsyaAllah kulitnya rangup dan sedap.
Jalan-jalan cari makan..^_^
About Me
- Ummu Thana'
- Irbid, Jordan
- Bismillahirrahmanirrahim. I am a 24 year old Dentist,married to a lovely husband and now a full time housewife for approx. one year before I start working. Blog ini direka khas untuk saya berkongsi resipi-resipi yang diambil dari laman-laman masakan dari dalam dan luar negara,diubahsuai sedikit supaya mudah untuk dibuat.Cooking make easy.^_^.Hobi mengisi masa lapang.
Let's Talk Food
Followers
Powered by Blogger.
02:48
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment